SUŠAČKA REVIJA broj 103/104

 


književnost

HABEMUS SCRIPTOR! (ĆAKULICA S KRSTIANOM NOVAKOM)

Marin Krstulović

Lomljenje Kristiana Novaka da pristane na ovaj razgovor trajalo je i trajalo... godinu-dvije dana. Međutim, moje oduševljenje njegovim djelom, pogotovo Ciganinom, bilo je preveliko da odustanem iz prve.. treće... jedanaeste....

A morao sam i pazit' da ne pretjeram, ipak je riječ o bivšem reprezentativcu Hrvatske u karateu, paa...

Branio se činjenicom da je u prošloj, 2017., godini dao i previše intervjua i da stvarno nema što novog reći, pa je odlučio da u tekućoj godini neće davati intervjue, ali mislim da ga je definitivno slomilo moje pitanje je li mislio na kalendarsku ili školsku godinu..

 I tako, krenuli smo, jednog četvrtka predvečer, uz miješano meso i riječko pivo Tars (nešto slično kao Arsen i Ines, uz vruću rakiju) u sušačkoj konobi Baćo (ex Pul Belega).

 I tu prvu večer dobio me sa dvije sitnice.....

Kad je nestalo Tarsa, konobarica nam je preporučila Karlovačko, a on je rekao Ma, moože, a kad sam se s bocom Karlovačkog približio njegovoj  čaši u kojoj je bilo još prst piva, rekao mi je ma, slobodno nalij, zaključio sam... ovo je moj čovjek.

Nije neka picajzla... ne gleda u malo, jer, ko u malo gleda, malo i vrijedi, je li...

I krenuli smo... pomalo....

 

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana