SUŠAČKA REVIJA broj 105/106

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU KLUBA

Vlasta Rainer

(OD KONCA 2018.DO SVIBNJA 2019.)

Događaj koji je obilježio kraj protekle i početak nove 2019. godine, bilo je održavanje 15.Izborne skupštine Kluba Sušačana, 7. prosinca 2019. u HKD-u na Sušaku uz zadovoljavajući odaziv članova Kluba, njih oko 150. Predsjednica Kluba Tamara Morić pozdravila je prisutne, najavila da će se sukladno Statutu,izabrati predsjednik i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora u narednom dvogodišnjem mandatu te je otvorila 15. Izbornu skupštinu. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog sastava radnog predsjedništva: Nenad Gudac - predsjedavajući, članovi: Vlasta Rainer, Mirjana Marinić, Spomenko Tomac i Sonja Kleščić. Predsjedavajući predlaže Dnevni red: 1.Izbor organa Skupštine, 2. Izvješće o radu Izvršnog odbora u razdoblju od prošle izborne skupštine do sada, 3.Financijsko izvješće, 4. Rasprava o izvještajima, 5. Usvajanje Izvješća, 6. Razrješnica Predsjednici, Izvršnom i Nadzornom odboru, 7. Izbor Predsjednika u sljedećem dvogodišnjem mandatu, 8. Izbor organa Kluba - Izvršni odbor i Nadzorni odbor. Dnevni red je usvojen, zapisničar je Dijana Morić, ovjerovitelji Zapisnika Nenad Gudac, Vlasta Rainer i Spomenko Tomac. Time je prva točka dnevnog reda zaključena. Mirjana Marinić je pod drugom točkom podnijela Izvješće o radu Izvršnog odbora u proteklom mandatu, osvrnula se na rad i djelovanje kroz 59 održanih radnih sjednica, nabrojivši i sve aktivnosti. U 2017. godini naš Klub obilježio je dvije velike obljetnice: 25 godina djelovanja Kluba Sušačana i jubilarno izdanje Revije, dvobroj 99/100.

Najvažniji događaj u 2018. bilo je obilježavanje 25 godina kontinuiranog izlaženja Sušačke revije, a koliko je izlaženje „našeg časopisa“ cijenjeno, dobili smo potvrdu i od Grada Rijeke dodjeljivanjem Zlatne plakete Grb Grada Rijeke u 2015. godini. Nakon toga Spomenko Tomac je podnio financijsko izvješće kojeg je pripremila Aristea Bradičić Skomeršić, Daina Glavočić Izvješće o radu Nadzornog odbora i nakon jednoglasnog prihvaćanja svih izvještaja, na prijedlog predsjedavajućeg, ponovno izabrana gđa Tamara Morić na mjesto nove predsjednice Kluba. Za sastav Izvršnog odbora: Aristea Bradičić Skomeršić, Vlasta Ćulum, Mirjana D. Maja Despot, Maja Doričić Gorup, Nenad Gudac, Jakov Karmelić, Sanja Luić Pirc, Mirjana Marinić, Ljiljana Mihajlović, Andrijana Buki Mihaljević, Vlasta Rainer, Spomenko Tomac, Tamara Brnelić, Miljenko Smokvina, Duško Kežman i Sonja Kleščić. Nadzorni odbor: Daina Glavočić, Mirjana Kezele i Nada Komadina. Time je Izborna skupština zaključena.

Nakon službenog dijela u drugom dijelu programa nastupio je mladi muzički gost Dino Đerić Baričević, učenik 3. razreda Srednje glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci koji je izveo tri kompozicije na harmonici te pridonio opuštenijoj atmosferi večeri. Uživali smo u njegovim izvedama djela: Flambe montalbanese (G.Wiseur), Chanson mix (francuska tradicionalna) i Ochicherneye (ruska tradicionalna). Nakon toga glavni i odgovorni urednik Alen Čemeljić predstavio je sadržaj dvobroja 103/104 Sušačke revije.

Nenad Gudac je zahvalio uredniku i najavio zadnju aktivnost kuba u 2018. godini, a to je Novogodišnji koncert za članove 27. prosinca 2018. u HNK Ivana pl. Zajca. Pozvao je prisutne da nastave tradicionalno druženje uz domijenak u prostorijama Kluba.

Redovne, rekli bismo uobičajene aktivnosti Kluba i dalje uspješno realiziramo pa tako je na planu predavanja u mjesecu prosincu 2018. održano još zanimljivo i stručno predavanje prof. Josipa Luzera o bakalaru koje je bilo vrlo dobro posjećeno. U veljači 2019. prof. Luzer je održao i dva nova predavanja s temom Priča o soli, a u mjesecu travnju Miljenko Smokvina predavanje pod nazivom Engleske impresije - u potrazi za baštinom riječkog torpeda.

Krajem godine tradicionalno posjećujemo domove umirovljenika, a kao i uvijek odazvali su se Mirjana Delmestre, Spomenko Tomac, Buki Mihaljević, Sonja Kleščić, Smilja Bosnić i Aleksandra Zakarija. Svakako želimo održati i nastaviti taj običaj, te se nadamo da će se i ubuduće okupljati „tim“ članova voljnih nastaviti uhodanu tradiciju.

U mjesecu ožujku, 7. 3. 2019., u našim je prostorijama postavljena izložba slika i keramike triju mladih autorica: Loredana Bradaschia, Božena Bubonja Kalebić i Klara Rabenseifner Miljević pod nazivom Vox Feminae, uz kratak zabavni program. Istog mjeseca, 26. ožujka 2019., otvorena je izložba fotografija pod nazivom ETHIOPIA - AFRIČkA KRALJICA, autorice Amy Jažić. Rođena Dubrovkinja, 1993. doseljava u Rijeku, ozbiljnije se počinje baviti fotografijom 2014., sudjeluje na Svjetskim salonima fotografije (FIAP i PSA) te na mnogim međunarodnim izložbama i osvaja PSA zlatnu medalju. Slijedi izložba fotografija sa morskim motivima autora Ivan Kosića.

U vezi s prijavljenim projekatima na natječaju programa – Civilne inicijative, programa Rijeka 2020 – EPK, Klub Sušačana je izabran s programom promenadnih koncerata limenih glazbi koje će izvoditi Gradska glazba Trsat na sušakom mostu kod hotela Kontinental, te su dogovoreni termini za šest koncerata subotom u 12,00 sati.

Prema raspoloživim mogućnostima izleti se i dalje planiraju i realiziraju, pa tako Maja Doričić Gorup i nadalje uspješno i s nesmanjenim entuzijazmom vodi zainteresirane članove, ovaj put na predivne Brione i malo daljnju destinaciju München i Regensburg.

U pripremi je održavanje prezentacije sljedećeg dvobroja 105/106 Sušačke revije te se u skladu s time odvijaju i aktivnosti članova.

8.travnja 2019.

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana