SUŠAČKA REVIJA broj 117/118

 


razgovor

NIKOLA PILIĆ - HANDSOME ONE

Marin Krstulović

Nikola Pilić:

„Zašto Opatija?? Evo, već smo sedmu godinu ovdje... znaš, zaželi se čovjek svoje zemlje i svog jezika nakon više od 35 godina života u Njemačkoj.

1982. Mija i ja otišli iz smo Splita. Split je moj grad i naravno da smo razmišljali o povratku tamo, ali, bili smo oboje svjesni da to više nije grad iz kojeg smo otišli.

Najbolje ću ti to objasnit' rečenicom koju mi je nekidan prijatelj rekao u telefonskom razgovoru. Pričamo, onako... politika, Hrvatska... a on meni kaže... ma, lako tebi, ti ne živiš u Hrvatskoj.

I tako nekako i je. Opatija, Rijeka, Istra... tu se ipak živi nekako normalnije, tiše, mirnije nego u ostatku Hrvatske.

Opatija je prevagnula i zbog blizine Münchena gdje su nam ostali sin i kćer, unuke. Mi smo brzo kod njih, još brže oni kod nas.

Tu blizu, u Lovranu, je i moj veliki prijatelj, Petar Skansi, koji mi je uvijek hvalio ovaj kraj i ljude, a koji je također zamijenio vrelinu Dalmacije mirom Kvarnera.

Napokon, puno puta sam ja boravio ovdje, tijekom igračke i trenerske karijere, tako da sam odavno zavolio Rijeku i Opatiju, imam tu puno sportskih poznanika i prijatelja.

Lijepo mi je... svaki dan sam dva puta na terenu. Ujutro, od 9 do 10 i po, popodne od 14 do 15 i 30.“

...

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana