SUŠAČKA REVIJA broj 36

 


pabirci vremena

RAT  

Alen Čemeljić  

Mesić i Ciampi u Rijeci Mesić i Ciampi u Rijeci
Povratak mediteranskog štiha
Roberto Pietrosanto Novi generalni konzul Republike Italije u Rijeci. Nakon što mu je istekao mandat u Istanbulu, istu će dužnost obavljati na Kvarneru, gdje je zamijenio dosadašnjega generalnog konzula Republike Italije Maria Musellu.
Matko Županić Predsjednik RH Stipe Mesić imenovao je riječkog liječnika dr. Matka Županića veleposlanikom u Južnoafričkoj Republici. Vijest je to koja je kružila Rijekom od početka godine, a službena potvrda iz Predsjedničkih dvora stigla je sredinom listopada
Nova školska godina Rujanska školska zvona oglasila su početak nove školske godine za 2.610 prvašića u 57 osnovnih škola, te za 3.700 novih srednjoškolaca u 32 srednje škole u Primorsko - goranskoj županiji. I ovogodišnji početak školske godine obilježen je već uobičajenim nedostatkom udžbenika i velikim gužvama u knjižarama.
Herman Haller Ministrica zdravstva u Vladi RH Ana Stavljenić Rukavina potvrdila je početkom jeseni izbor prof. dr. Hermana Hallera na dužnost ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Prof. dr. Herman Haller obavljao je funkciju v. d. ravnatelja riječkog KBC-a od početka ove godine.
Boško Balaban Jedini je riječki nogometaš koji je sudjelovao u velikom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije što je izborila sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji sljedeće godine. Riječanin koji nastupa u dresu engleske Aston Ville gotovo je sigurni sudionik najveće sportske manifestacije nakon Olimpijskih igara.

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana