SUŠAČKA REVIJA broj 44

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU KLUBA SUŠAČANA

Oskar Pavešić

    Nakon godišnjeg odmora rad IO bio je prvenstveno usredotočen na pripremu redovne skupštine i na radnje vezane za preseljenje u novi poslovni prostor u ulici Franje Račkoga 1B.
    Redovnoj godišnjoj skupštini 12. rujna u dvorani HKD-a na Sušaku, prisustovalo je oko 400 članova Kluba. Skupštini je bio nazočan i gradonačelnik Vojko Obersnel, zatim predstavnici Zajednice Talijana te ostali gosti, koje je pozdravio predsjednik Kluba Zdravko Ćiro Kovačić. U Radno predsjedništvo Skupštine birani su Zora Muvrin, kao predsjednik, te Mirjana Delmestre, Boris Čabrijan, Igor Koprivnikar i Oskar Pavešić. Nakon prihvaćenog dnevnog reda i izbora tijela Skupštine podnijeti su izvještaji o radu Izvršnog odbora, financijsko izvješće, izvještaj Nadzornog odbora i plan aktivnosti do kraja 2003. S obzirom da se nitko nije javio za raspravu o izvještajima, glasovalo se i izvještaji su jednoglasno prihvaćeni.
    Izdvajamo mali dio Izvještaja o radu Kluba koji je podnio Igor Koprivnikar, predsjednik IO, kako bismo naše čitatelje koji nisu bili prisutni upoznali s radom i aktivnostima našeg Kluba.
    »Brojnost našeg članstva, renome i utjecaj Sušačke revije, prisutnost Kluba u gradskim događanjima te organizacijske sposobnosti Kluba stvorile su u javnosti Rijeke pozitivnu sliku o značenju Kluba Sušačana u životu grada. Međutim, veliki je nedostatak pomanjkanje mlađih članova koji bi bili garancija budućnosti Kluba. Zato pozdravljamo namjeru nekolicine mlađih članova koji su pokrenuli formiranje grupe »Sušačani – nove generacije«, jer bi ona trebala dati poticaj mladima da druženjem i svježim razmišljanjem pokrenu nove inicijative. Vjerujemo da će i nove prostorije pospješiti takvu aktivnost.
    Sve naše aktivnosti bilo je moguće ostvariti zahvaljujući financijskoj potpori koju pružaju Ministarstvo kulture, Ured za udruge Vlade RH, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, velik broj sponzora i donatora te oglašivači u Sušačkoj reviji. Međutim s obzirom2003. s na povećane troškove koji nas očekuju u slijedećim godinama, bit će potrebno pojačati aktivnost svih članova Kluba na prikupljanju novčanih sredstava i donacija, kod čega se moramo okrenuti i na povećanje prihoda od članarine.
    Kao što smo u nekoliko navrata isticali i objavljivali u Reviji, Klub je stalno davao pisane inicijative i prijedloge gradskoj upravi za poboljšanje života u gradu. Veliki je broj prijedloga prihvaćen, ali postoji još niz problema na kojima trebamo inzistirati, pa je u tom smislu uručena jedna nova inicijativa na koju smo primili zadovoljavajući odgovor Odjela za komunalnu djelatnost.
    Želimo ovim putem zahvaliti sredstvima javnog priopćavanja (Novi list, La voce del popolo, Radio Rijeka, kanal RI i HTV-studio Rijeka) na stalnom praćenju naše aktivnosti i objektivnom obavještavanju naših građana o djelovanju u inicijativama Kluba.
    Plan do konca godine iznio je Oskar Pavešić, tajnik IO
        – Preseljenje u novi poslovni prostor u ulici Franje Račkoga 1b
        – Izlet u Bolognu
        – Humanitarni koncert za distrofičare, u Zagrebu
        – Predavanja (28. listopada i 25. studenog)
        – Polaganje cvijeća na grobove (studeni)
        – Predstavljanje Revije u Rijeci 4. prosinca i Zagrebu 6. prosinca
        – Novogodišnji koncert 27. prosinca
        – Posjet umirovljenicima
        – Aktivnosti oko okupljanja nove generacije Kluba Sušačana
        – Povezivanje s Mjesnim odborima na području Sušaka u rješavanju komunalne problematike
        – Nastaviti suradnju s gradskim i županijskim strukturama
        – Doček Nove godine u novim prostorijama
        – Uspostaviti suradnju s »Klubom Primoraca-Vinodol« u Zagrebu
      – Nadalje održavati suradnju s Klubom prijatelja Trsata, Zajednicom Talijana, Čakavskom besedom, Ustanovom Ivan Matetić Ronjgov i ostalim sličnim udrugama.

    Glavni urednik Sušačke revije Alen Čemeljić predstavio je novi broj Sušačke revije 42/43, a zatim je prikazan film režisera Bernardina Modića »Kostrena, zemlja na hridi«, u proizvodnji Istrafilma.
Dana 21. i 22. rujna organiziran je izlet u Bolognu. Prisustvovalo je 96 izletnika, koji su osim Bologne razgledali Parmu i Ferraru.
    Posjet humanitarnom koncertu u Zagrebu organiziran je 29. rujna. Pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade, a u organizaciji Saveza distrofičara Hrvatske u dvorani Vatroslav Lisinski, održan je koncert čiji je prihod namijenjen Savezu distrofičara Hrvatske. Preko 200 glazbenika nastupilo je besplatno. Koncert je posjetilo 30 članova Kluba Sušačana kojima se pridružilo 18 učenika i 2 profesora Glazbene škole »Ivan Matetić Ronjgov«.
    Pred prepunim gledalištem kantatu »Carmina Burana« izveli su zagrebačka filharmonija, Akademski zbor »Ivan Goran Kovačić« i solisti pod ravnanjem Saše Britvića. Prije koncerta u pozdravnom govoru Predsjednik Saveza distrofičara prof. Željko Klepač posebno je pozdravio prisutne članove Kluba Sušačana i zahvalio se Klubu na dolasku na koncert.
    Od 1. listopada Klub Sušačana je na novoj adresi u ulici Franje Račkoga 1b.
 

NOVI ČLANOVI
KLUBA SUŠAČANA

1. Mirjana Marinić
2. Jasna Zelenika
3. Goran Šerer
4. Nada Božić Črnja
5. Ivo Babačić
6. Gracijela Kocijan
7. Branka Kocijan

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana