SUŠAČKA REVIJA broj 45

 


obljetnica

ŠEZDESET GODIŠNJICA MATURE


    Prošlo je šezdeset godina od davne, ratne 1943. godine, kada je još jedna generacija učenika klasičnog odjeljenja Sušačke gimnazije napustila srednjoškolske klupe. Njihovi profesori i najveći broj kolega otišli su, nažalost, u daleka sjećanja. Prvi među njima, Ante Radoš, pao je braneći Istru od nadirućih njemačkih trupa već dva mjeseca nakon mature.
    Preostala tri učenika iz tog razreda, Jugoslav Andrić, Otmar Beleznay i Marijan Kolombo, sastali su se pred gimnazijom kako bi se sjetili svojih vršnjaka s kojima su dijelili dječačke igre i mladenačke radosti, kao i profesora, koji su od njih, i mnogih drugih, učinili ljude u punom smislu te riječi. Sva trojica s ove fotografije su tako, pored redovnog zanimanja, sudjelovali i u fakultetskoj nastavi i stekli akademski stupanj doktora znanosti i svučilišnog profesora.

 

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana