SUŠAČKA REVIJA broj 46/47

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU KLUBA SUŠAĆANA

Oskar Pavešić

    Prema zacrtanom programu rada nastavio se ciklus predavanja u prostorijama Kluba Sušačana. Održano je predavanje Osnivanje Gradske knjižnice na Sušaku, predavač dipl. knjižničarka Milka Šupraha Perišić. Dr. Vjekoslav Bakašun održao je predavanje Sto godina djelovanja preventivno-medicinske ustanove u Rijeci, a prof. dr. Nada Šišul predavanje Razvojni ciklus Rijeke.
Sva predavanja, u besprijekornoj organizaciji prof. Zore Muvrin, bila su dobro posjećena (50–80 slušatelja), što je otprilike i kapacitet naše dvorane.
    Dogovoreno je da se tritisućiti član našeg Kluba nagradi jednogodišnjom pretplatom Sušačke revije. Prema evidenciji to je naša članica Sanja Šporčić. Nagrada je uručena na tradicionalnoj maskiranoj zabavi u Hotelu Jadran koja je održana 20. veljače. Prisutno je bilo 130 članova Kluba.
Od Židovske općine Rijeka dobili smo pisanu zahvalu za susret u Klubu i održano predavanje prof. Irvina Lukežića Povijest Židova na Sušaku i Rijeci. U tekstu su zahvalili svim poznatim i nepoznatim Sušačanima koji su pomagali Židovima u II. svjetskom ratu.
    S obzirom na povećane troškove poslovanja u Klubu, na sastancima IO Kluba redovito se apeliralo na članove da se maksimalno angažiraju u pronalaženju novih sponzora i oglašivača u Reviji. Također smo predvidjeli da se kod sljedeće prezentacije Revije prodaju razglednice kao simbolična pomoć Klubu.
    Izlet u Zagreb na izložbu secesije u potpunosti je uspio, a svi izletnici ( oko 100) vrlo su se povoljno izrazili o organizaciji, za što smo zahvalni našim članicama IO Mirjani Delmestre i Maji Doričić Gorup.
Posjetili smo i Samobor i sastali se s našim članom Hrvojem Šarinićem, koji je Klubu poklonio monografiju grada Samobora.
    Na zahtjev predstavnika Veslačkog kluba Jadran iz Rijeke, 14. veljače održan je u Klubu sastanak kojemu su u ime VK Jadran prisustvovali: Livio Smilović- predsjednik, Milan Jurićev i Ivo Zrilić – dopredsjednici. Za Klub Sušačana: Igor Koprivnikar, Marijan Kolombo, Andrija Randić, Oskar Pavešić i konzultant- Saša Randić. Predstavnici Veslačkog kluba Jadran upoznali su Klub Sušačana s radom i razvojem VK Jadran, koji na Sušaku uspješno djeluje više od 80 godina. Posebno su obrazložili problematiku vezanu uz preseljenje Kluba na novu lokaciju. Nakon opsežne i podrobne rasprave jednoglasno je zaključeno da je realno očekivati da će se VK Jadran u dogledno vrijeme, kako zbog vlastitih potreba i poteškoća na sadašnjoj lokaciji, ali i zbog interesa Grada i drugih subjekata zainteresiranih za postojeću lokaciju, preseliti na novu adresu. Optimalna je lokacija novonasuti teren s južne strane luke Baroš, uz planiranu marinu za jedrilice. U svrhu početka realizacije ovog pothvata predstavnici VK Jadran će prikupiti svu raspoloživu dokumentaciju vezanu za postojeću lokaciju na ušću Rječine, a Klub Sušačana će na redovnim skupovima i putem Sušačke revije upoznati svoje članove o ovoj problematici i poduprijeti aktivnosti VK Jadran u nastojanjima da dobije prostor uz luku Baroš. Klub Sušačana će jedno od svojih predavanja na jesen 2004. godine posvetiti VK Jadran i problematici vezanoj uz izgradnju novog veslačkog doma na Delti.


U suradnji s Ustanovom Ivan Matetić Ronjgov, Klub Sušaćana je krajem svibnja
 organizirao recital povodom stote obljednice rođenja Drage Gervaisa

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana