SUŠAČKA REVIJA broj 48

 


klub sušačana

IZVJEŠTAJ O RADU KLUBA SUŠAČANA

Oskar Pavešić

    Aktivnost Kluba i dalje se odvija u skladu sa zacrtanim planom i programom rada prihvaćenim na godišnjoj skupštini Kluba. Tako je na 10. sjednici Izvršnog odbora prihvaćena i potvrđena prijava za izložbene aktivnosti, te su za 2005. g. prijavljene četiri izložbe: Motivi Sušaka, Maks Peč – živa legenda, Promotivna izložba mladih autora i Izložba fotografija Zlatka Babića. Nositeljica izložbenih aktivnosti  je članica  Kluba  mr. Daina Glavočić. 

    Desetog rujna u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u prisutnosti oko 300 članova Kluba Sušačana, održana je prezentacija dvobroja Sušačke revije 46/47. Nakon pozdravne uvodne riječi predsjednika Kluba, Zdravka Ćira Kovačića, Reviju je predstavio glavni urednik Alen Čemeljić, nakon čega je nastupio  KUD Primorka iz Krasice s komedijom Petra Kukolja  Ženidba po rukavice, na čakavskom  narječju, u režiji glumca Davora Jureška, prvaka KNK-a Ivana pl. Zajca. KUD Primorka nastupio je prošlog ljeta na 44. festivalu hrvatskih amaterskih društava na Visu, gdje je glavna glumica Gordana Kovačević osvojila prvu nagradu za najbolju žensku ulogu.

    Oduševljena publika u gledalištu nekoliko je puta spontanim aplauzima nagradila sve glumce koji su nastupali u predstavi, a  Klub Sušačana im još jednom zahvaljuje što su nas  počastili svojim nastupom. Želimo im još puno nastupa i uspjeha u budućem radu!

SLIKA SA PREDSTAVE

    Prezentacija dvobroja Sušačke revije u organizaciji Nove generacije Kluba Sušačana održana je 18. rujna u knjižari V.B.Z. na Korzu, a kao gosti pojavili su se dirigentica Nada Matošević, dramaturginja Magdalena Lupi, redatelj Lary Zapia i grupa En Face.

    Tri dana kasnije, 21. rujna  otvorena je posthumna izložba fotografija Ivana Fabijana Janija, fotoreportera Novog lista i stalnog suradnika Sušačke  revije. Izložbu Paralelni svijet- crno bijele kazališne fotografije, uz prisustnost mnogobrojnih gostiju otvorio je predsjednik Zdravko Ćiro Kovačić i naglasio da je pok. Ivan Fabijan Jani svojim djelima zadužio grad Rijeku. Na umjetničke fotografije dala je svoj osvrt i povjesničarka umjetnosti mr. Daina Glavočić, a predstavnik medijskog pokrovitelja, zamjenik direktora Novog Lista Josip Brusić, istaknuo je da o Janijevoj umjetnosti dovoljno govori činjenica da nagrada za hrvatsku novinsku fotografiju nosi njegovo ime. Otvorenju izložbe nazočni su bili gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnica za kulturu Ivanka Persić, ravnateljica propagande HNK-a Ivana pl. Zajca Loredana Gašparović koji su s velikim zanimanjem razgledali fotografije iz Hamleta, Priča iz Bečke šume i drugih kazališnih predstava.

FOTOGRAFIJA OTVORENJA

    24. rujna Klub je organizirao izlet za naše članove u Sienu, Luccu, Pisu i Terme Monte Catini,  uz svesrdnu brigu neumornih članica IO Maje Doričić Gorup i Mirjane Delmestre.

    30. rujna radna grupa (Andrija Randić, Ivo Brnelić, Zdravko Ćiro Kovačić, Marijan Kolombo Igor Koprivnikar i Oskar Pavešić) razmotrila je mogućnost uređenja obalnog pojasa na Pećinama. Plan i projekt uređenja predložit će Andrija Randić uz stručnu pomoć arh. Saše Randića, a prije definitivnog prijedloga u mjesecu studenom, u Klubu će se održati okrugli stol na koji će biti pozvani odgovorni  iz Gradske uprave zaduženi za tu problematiku.

    U organizaciji kluba održano je 16. listopada predavanje Theodora Jakšić de Canzianija u vili Ružić o čuvanim kulturno-povijesnim vrijednostima te predavanje Željka Bartulovića o povijesti Sušaka 30. studenoga u prostorijama Kluba Sušačana.

    Tijekom listopada organiziran je i izlet u Zagreb na izložbe »Hrvatska renesansa« i »Dora Maar i Picaso«.


 

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana