SUŠAČKA REVIJA broj 48

 


izložbe

REVIZIJA OSAMDESETIH

Nataša Šegota Lah

(RIJEČKO LIKOVNO LJETO POSVEĆENO OSAMDESETIM GODINAMA DVADESETOG STOLJEĆA, U MUZEJU MODERNE I SUVREMENE UMJETNOSTI RIJEKE I MMC-U PALACH)

VESELI NARODE

ČEKAJU VAS KONJACI

ČEKAJU VAS VAŠI SNOVI

NAVIJAJTE SPORTSKI...

(Paraf, Javna kupatila, 1982.)    

    Povratak u osamdesete prošlog ljeta u Rijeci. Radilo se o umjetničkim, likovnim programima koji su krenuli iz manje ili više institucionalnog okvira. Manje institucionalnim smatrat ćemo program u organizaciji Multimedijalnog centra Palach, dok ćemo institucionalnijim smatrati onaj u okviru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Razlozi takvom razlikovanju počivaju na činjenici što Muzej jest institucija, dok se Palach u okviru svojih programa na posve drugačiji način predstavlja kao promotor kulturnih programa, alternativnijih, off i u potpunosti tranzitnog karaktera. Muzej skuplja, skrbi, čuva, vrednuje, organizirano i timski predstavlja publici, a umjetnost samu zaustavlja u vremenu kao činjenicu kojoj se svakog trenutka možemo vratiti bez obzira kada je stasala i nastala.
Krenimo redom, od izložbe što je predstavljena u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti pod nazivom Slika, gesta i materija. Jer, riječ je o višestruko riječkom, i po mnogo čemu zanimljivom projektu.
Izložba je predstavljena u ponešto izmijenjenom prostornom kontekstu bivše Moderne galerije.


Ferdinand Kulmer, Sfinga II, 1983, tempera na kartonu 710x1010cm

 

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana