SUŠAČKA REVIJA broj 52

 


povijest

VIJESTI IZ PROŠLOSTI

Saša Dmitrović1932

  POZDRAV HRV.PRIMORJA NJ. V. KRALJICI MARIJI U NOVOM
Povodom boravka Nj. V.Kraljice Marije, prijestolonasljednika Petra i prinčeva Tomislava i Andrije u Novom priredjene su 18. ovog mjeseca ondje velike sokolske svečanosti. Kako se u Novom nalazilo taj dan mnoštvo naroda, koji je stigao iz svih krajeva i mjesta Hrvatskog Primorja, da pozdravi i da se pokloni Nj.Vel. Kraljici i Kraljevićima, pretvorene su ove sokolske svečanosti i prisutnost naroda u spontane manaifestacaije Kraljevskom Domu.

Vježba sokolskog pomlatka

Nj.Vel.Kraljica Marija s kraljevićima te
grčkom princesom Marinom i djecom princa
Pavla promatraju svečanosti

ŽIVOT NA MORU I SUNCU

      Uz pomoć blago – i preblagotvornog sunašca božjeg ove će sezone svi doći na svoj račun. Ne samo primorski hotelieri i stanodavci, već i svi gosti. Nakupali su se i još se kupaju do mile volje i preko, pocrnjeli su i izgorjeli do skrajnih granica, da će jesen i zima imati posla, da im crnu put opet vrati u prijašnje stanje. Prava sezona bi trajala i dalje, da se ne približuje škola pa roditelji sa djecom »pakuju« za povratak. Nu bit će ih još dosta, koji će izrabiti sunce i more dokle se god dade, pa se nadamo, da ćemo na fotografijama dobiti i »posljednje kupače i kupačice ove sezone«.


Pogled na Malinsku za natjecanja u jedrenju

Najmanja Zagrebčanka u Crikvenici

PEDESETA GODIŠNJICA
SMRTI DR JURJA DOBRILE

 

Biskup dr.Juraj Dobrila, preporoditelj Istre, umro 13.1.1882.

OTVORENJE PLANINARSKE
KUĆE NA RISNJAKU


Planinari na vrhu Risnjaka

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana