SUŠAČKA REVIJA broj 58/59

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Dijana Morić

Izleti koje organizira članica Izvršnog odbora Maja Doričić Gorup jedna su od aktivnosti koja pobuđuje veliki interes. Naši izletnici putovali su 3. ožujka u Split i Omiš, 15. travnja u Prag, 26. svibnja organiziran je izlet u Rastoke kraj Slunja, a na tradicionalni izlet brodom  išli smo 16. lipnja u Klimno na otoku Krku i u Jadranovo.

Plan predviđa predavanja za članove Kluba i javnost. Prof. Zora Muvrin, zadužena za organizaciju predavanja koja se održavaju u prostorijama Kluba Sušačana, predstavila je 22. ožujka  gospodina Borisa Paškvana koji nam je uz projekciju dijapozitiva govorio o svojim sjećanjima na život i rad u Americi. U četvrtak, 26. travnja prof.dr.sc. Darko Gašparović održao je predavanje o temi Život i djelo Ödona von Horvatha - rođenjem Sušačanina. Ciklus predavanja nastavlja se na jesen.

Klub Sušačana svojim izložbama, koje priređuje viša kustosica Daina Glavočić, predstavlja publici likovna ostvarenja naših građana, svojih članova ili likovnu baštinu koju oni kod kuće čuvaju. Tako je 4. travnja otvorena izložba slika dr.Valtera Rukavine, a 23. svibnja izložba crteža Bogumila Cara. Sve izložbe ostaju otvorene mjesec dana i mogu se pogledati u radno vrijeme tajništva.

Vrlo popularna akcija Kluba pod nazivom Upoznajmo svoj grad nije namijenjena samo članovima Kluba Sušačana. Pridružiti se mogu i svi drugi građani. U subotu, 17. ožujka uz stručno vodstvo prof. Igora Žica, autora «Kratke povijesti grada Rijeke», zainteresirani građani obišli su crkve Staroga grada. Dana, 1. lipnja cilj razgledavanja bilo je groblje Kozala – židovsko groblje, uz stručno vodstvo Daine Glavočić.


Jakov Karmelić i Mirjana Marinić na priredbi kojom je Klub Sušačana obilježio petnaest godina djelovanja.

Program priredbe pod zajedničkim nazivom Primorsko veče predlaže članica Izvršnog odbora Zdravka Žeželić Alić. Priredba Pod kostanji va hladu održana je 11. svibnja ispred slastičarne Cont. Nastupio je KUD Zvir - Jelenje svojim bogatim i raznovrsnim programom.

Član IO Oskar Pavešić svake godine prije ljetne pauze organizira Promenadni koncert Gradske glazbe Trsat. Ove godine održan je ispred kavane Cont u petak, 25. svibnja.

Svečanom akademijom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Klub Sušačana je 12. travnja obilježio petnaest godina rada. Uz prigodan kulturno-umjetnički program, u kojem su nastupili zagrebački kvartet Grazioso i riječka grupa Rivers predstavljena je i Sušačka revija broj 57.

Zahvaljujući gradonačelniku Grada Krka Dariju Vasiliću i predsjedniku Povijesnog društva otoka Krka dr. Milanu Radiću, Sušačka revija broj 57, koja sadrži napise vezane za otok Krk, predstavljena  je prvi put u gradu Krku. Prezentacija je održana 20. travnja u vijećnici Grada Krka. Susret je u organizaciji domaćina, uz domijenak, uljepšala klapa Kaštadi

Klub Sušačana  sa Sušačkom revijom sudjelovao je i na Četvrtom zagrebačkom sajmu knjiga u knjižari Profil u Zagrebu. U petak, 11. svibnja, glavni urednik Alen Čemeljić predstavio je Sušačku reviju, a o Reviji  su govorili i akademik Nedjeljko Fabrio te Koraljko Pasarić, urednik CD-ova koji izlaze uz Reviju.

Kvartet Grazioso i Riversice na predstavljanju prošlog broja Sušačke revije.

 

NOVI ČLANOVI KLUBA SUŠAČANA

1. Nataša Ljubičić
2. Damir Ljubičić
3. Biljana Mišljenović
4. Darko Trbović
5. Marija Klarin
6. Goranka Bajok
7. Mirjana Starčević
8. Petra Nenadić
9. Nikša Nenadić
10. Mirko Knežević
11. Suzana Knežević
12. Miodrag Glušac
13. Nada Tepšić
14. Teo Njegovan
15. Milan Tomljenović
16. Ankica Pavletić
17. Robert Antonić
18. Zdenka Rogić
19. Tatjana Vidmar
20. Marinka Pavišić
21. Davor Ivanov
22. Biserka Merk
23. Ksenija Pavičić
24. Andrija Ivanac
25. Olga Josipović
26. Metka Košuta
27. Jugoslav Tadić
28. Ivica Cerović
29. Daniel Esposito
30. Slavica Grubješić
31. Marinella Kenda
32. Dario Goitanich
33. Natali Goitanich
34. Paolo Goitanich
35. Enrico Goitanich
36. Dragica Grbac
37. Žarko Grbac
38. Zoran Grbac
39. Marko Drezga
40. Ante Šustar
41. Arsen Marčeta
42. Dragan Razmilić
43. Ozana Razmilić
44. Dominik Razmilić
45. Dorian Razmilić
46. Marija Milović
47. Ivan (Đani) Škarpa
Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana