SUŠAČKA REVIJA broj 60

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Dijana Morić

Nakon ljetne pauze, Klub Sušačana, tražeći potporu prijedlogu da se autocesta Rijeka-Zagreb nazove Primorka, pokrenuo je potpisivanje peticije. U tri dana prikupljeno je 1.664 potpisa građana Rijeke,a podršku inicijativi Kluba dali su i Hrvatska stranka umirovljenika, te zastupnik Miljenko Dorić, Gradovi i Gradska vijeća: Rijeka, Delnice, Novalja, Cres, Crikvenica, Krk, Općine i Općinska poglavarstva: Punat, Skrad, Baška, Omišalj, Kostrena i Fužine. O rezultatu peticije obaviješteno je resorno ministarstvo, a listovi s potpisima građana dostavljeni su Upravi Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. i županu primorsko - goranskom Zlatku Komadini.


Uh, kako je teška ta Sušačka revija! Krešo Turk i Zlata Šurkić, vrijedni članovi Kluba Sušačana.

U mjesecu rujnu predstavljena je Sušačka revija broj 58/59. Uredništvo Revije u suradnji s nakladnikom Nema problema uz ovaj broj čitateljima je poklonio posebno izdanje CD Moj Kastav. U HKD-u, dana 7. rujna, nakon predstavljanja Revije, KUD Primorka iz Krasice izveo je predstavu autora Danijela Načinovića Divojke za ženidbu.

Zahvaljujući gostoprimstvu gradonačelnika Grada Kastva Deana Jurčića, Sušačka revija broj 58/59, koja sadrži napise i o Kastvu, predstavljena je prvi put u gradu Kastvu. Prezentacija je održana 20. rujna u vijećnici Grada Kastva. Susret je u organizaciji domaćina, uz domjenak, uljepšala Ženska klapa Kastav.

U okviru akcije Upoznajmo svoj grad Klub Sušačana organizirao je u subotu 6. listopada  razgled grada autobusom Turističke zajednice, što je izazvalo interes, a u subotu, 3. studenog uz stručno vodstvo prof. Igora Žica organiziran je razgled Trsata.


Prodaja Revije u HKD-u na Sušaku

Sukladno dosadašnjem izložbenom programu i namjerama njegovanja tradicijskih vrijednosti grada Sušaka, između ostalog i izložbama, u srijedu, 10. listopada otvorena je izložba slika Pavice Julije Kaftanić, Sušačanke čije je djelovanje tek nedavno opširnije obrađeno i publicirano u knjizi grupe autora: Mladena Urema i Borisa Zakošeka, Lovorke Ruck, Igora Žica. Izložene slike su iz vlasništva Božidara Iskra Kaftanića, baštinika i vlasnika obiteljskog arhiva i zbirke umjetnina, te mu ljubazno zahvaljujemo na posudbi.

U jesenjem ciklusu predavanja održano je 25. listopada predavanje Utemeljiteljica znanja našeg priobalja u povodu 380. obljetnice Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci pod nazivom.

O temi govorili su ravnateljica Đudita Frank, prof. i Ratko Dušević, prof., a u četvrtak 29. studenoga Korado Korlević, koji se bavi promicanjem astronomije i znanosti kroz znanstveno popularna predavanja, održao je predavanje o temi Izazovi tehnološki razvijene civilizacije. Korado Korlević, jedan je od osnivača Zvjezdarnice Višnjan i Znanstveno edukacijskog Centra Višnjan, te predsjedavajući svjetske organizacije Network of Youth Excellence.

Za izletnike je u rujnu organiziran izlet u Dolomite, jednog od najljepših planinskih masiva Evrope, a u listopadu posjetili smo Ludbreg, Koprivnicu i Hlebine.

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja održana je u petak 9. studenog Večer primorskih serenada, uz nastup Zdravke Žeželić Alić, te Muške i Ženske klape Kastav.

 


Divojke za ženidbu KUD-a Primorka iz Krasice


Krasan stas i krasan glas. Ženska klapa Kastav na predstavljanju Sušačke revije u Kastvu.

 

NOVI ČLANOVI KLUBA SUŠAČANA

 1. SANDRA LUŠIĆ
 2. BOŽIDAR ERMENC
 3. MARIJA SEKA SMOKVINA
 4. DAGMAR ORŠIĆ
 5. TAJANA MAVRINAC
 6. SANDRA ROPAC
 7. MARINA FATUR
 8. ĐURĐICA DRAKULA
 1. ANKICA MARAČ
 2. IRENA LESKUR
 3. ANITA SVETIĆ
 4. GORDANA LESKUR JURIĆ
 5. DARKO LUPI
 6. BRUNA BIASOL
 7. NENAD RAVLIĆ
 
 1. DANIJELA AQUILANTE RAVLIĆ
 2. LUKA RAVLIĆ
 3. LANA RAVLIĆ
 4. VELJKO JARDAS
 5. MLADEN JARDAS
 6. DASEN JARDAS
 7. MARINA JARDAS
Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana