SUŠAČKA REVIJA broj 61

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Zora Muvrin


Vokalno-instrumentalni sastav Intermezzo
na predstavljanju Sušačke revije


Ples pod maskama u Jadranu

Izvještavanje o radu obuhvaća aktivnosti u mjesecu prosincu i prvom kvartalu ove kalendarske godine.

U organizaciji Izvršnog odbora događanja su mnoga i raznolika. Odbor se redovito sastaje gotovo svakog utorka i prati izvršenje zaduženja, vrednuje ostvareno, priprema i organizira što slijedi predviđeno godišnjim planom i programom aktivnosti i nadošle probleme.

U mjesecu prosincu započeli smo rad na prijedlogu izmjene Statuta Kluba  koji  će biti objavljen na web stranicama Kluba Sušačana kako bi se članovi s promjenama unaprijed upoznali, prije prihvaćanja na godišnjoj skupštini u mjesecu rujnu.

Zbog prezuzetosti dosadašnjeg predsjednika Izvršnog odbora Igora Koprivnikara, na tu dužnost je izabrana i imenovana Mirjana Marinić, o čemu je članstvo već upoznato.

Dana, 6. prosinca 2007. predstavljena je u Hrvatskom kulturnom domu Sušačka revija br. 60, a tom prigodom Igoru Koprivnikaru uručena je Plaketa zahvale za dugotrajan i uspješan rad na dužnosti predsjednika Izvršnog odbora Kluba.

Dana, 11. prosinca predstavljena je Sušačka revija i u Zagrebu u knjižari Profil megastore pred četrdesetak naših članova iz Zagreba, a zahvaljujući gostoprimstvu gradonačelnika Marijana Pleše, Revija je prvi put predstavljena i u Delnicama 13. prosinca. U sadržaju ovoga broja uvršteni su i napisi o Gorskom kotaru. Susret u organizaciji domaćina protekao je u ugodnom druženju i uspjelom prihvaćanju sadržaja našeg časopisa. Mišljenja smo da valja nastaviti širiti prisutnost Revije na području cijele Županije. Bili smo sudionici i na Sajmu knjiga u Puli.

Prigodom božićnih blagdana i ove smo godine posjetili naše članove u domovima umirovljenika, a ugođaj blagdana ispunio je tradicionalni Novogodišnji koncert u HNK Ivana pl. Zajca.

Česte su prilike okupljanja članova Kluba. Upriličena je 20. siječnja premijerna predstava glazbeno-scenske igre Riva Boduli u izvođenju ansambla Intermezzo, a u režiji Mensura Puhovca.

U hotelu Jadran održana je 1. veljače vrrlo uspješna maskirana zabava.

U ovom razdoblju za ljubitelje putovanja organizirana su tri izleta: dvodnevni izlet u Veneciju – Chioggiu 1. i 2. prosinca, 26. siječnja u Zagreb posjet izložbama Dominikanci u Hrvatskoj i Sto vrhunskih hrvatskih djela iz Narodnog muzeja u Beogradu, mogući razgled izložbe Chagallovih slika, a u ožujku dvodnevni izlet u Terme Čatež. Izleti su stručno organizirani i stručno vođeni, uspješni, a sudionici zadovoljni.

Nastavljamo ciklus predavanja prema planu. Obvezu organizacije i provođenje predavanja preuzela je Danica Sinožić Vidić. 28. veljače predavanje je održala Lovorka Ruck u povodu obljetnice Lovra pl. Matačića, a 27. ožujka Danijel Frka o temi Podmorje –uz slikovne priloge. Predavanja se održavaju redovito zadnjeg četvrtka u mjesecu u prostorijama Kluba.

Program upoznavanja našeg grada i dalje se provodi, a zainteresiranih uvijek ima. Razgled Rijeke uz stručno vodstvo organiziran je tako i u ožujku.

Pored planiranih aktivnosti, na dnevnom redu sastanaka Izvršnog odbora česti su sadržaji kojima se određujemo prema komunalnim i drugim gradskim problemima. Iskazujemo svoje stavove, potičemo neke inicijative i nastojimo na taj način biti prisutni u životu našeg grada.

 

Na predstavljanju Sušačke revije prisutni su i pripadnici mlađih generacija, članovi plesne udruge Ri dance

 

NOVI ČLANOVI KLUBA SUŠAČANA

 1.  Valnea Ivašić
 2.  Ines Rajčić Ivašić
 3.  Dunja Korica
 4.  Momir Korica
 5.  Milka Radonić
 6.  Jelisaveta Papučić
 7.  Josipa Barak
 8.  Igor Barak
 9.  Nadja Matejčić
10. Željko Matejčić
11. Bianka Svoboda
12. Donald Tudić
13. Danica Tudić
14. Dorian Luzina
15. Dragana Đurđević

16. Neven Komadina
17. Natalia Velčić
18. Božinka Bilić
19. Dijana Jasprica Mavrinac
20. Saša Mavrinac
21. Miroslav Štimac
22. Aurora Danica Šilović
23. Marijan Šilović
24. Vesna Kandijaš
25. Nives Žic
26. Branka Kolić
27. Vladimir Brajac
28. Ljerka Brajac
29. Anđelka Hrvatin
30. Neven Vulović
31. Vjekoslava Vulović
32. Mladen Novak
33. Vid Ivančić
34. Mladen Ivančić
35. Mia Mihaljević Ivančić
36. Dan Ivančić
37. Jadranka Hadjina
38. Silva Maleš
39. Zorka Broznić
40. Nerina Budimir
41. Melanija Štokov
42. Nataša Katić
43. Tomislav Katić
44. Tonči Štokov
45. Anđelka Semerčić
Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana