SUŠAČKA REVIJA broj 65

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Zora Muvrin

Zapisujemo učinjeno u razdoblju od studenog mjeseca 2008. i prva tri mjeseca ove godine. Planom i programom rada nastojimo nastaviti ostvarivati već poznate i uspješne sadržaje i oblike rada, no istovremeno unositi nove i aktualne.

Dana 5. prosinca 2008. u HKD-u na Sušaku predstavljen je 64. broj naše Sušačke revije. U programu su sudjelovali pjevački zborovi Mali Riječani i Morčići pod vodstvom Egle Trošelj. Raspjevana i razdragana dječica ispunila su svojom pjesmom ugođaj nadolazećeg blagdana sv. Nikole. Reviju je predstavio glavni urednik Alen Čemeljić.

NOVI ČLANOVI KLUBA SUŠAČANA

 1. ANTONIO BATTISTELLA

 2. ZDENKA BEVANDA

 3. VLADIMIR BRUSIĆ

 4. PERINA CRLJENKO

 5. KATARINA CVIJOVIĆ

 6. DŽENANA ČAUŠEVIĆ

 7. MEHMED ČAUŠEVIĆ

 8. BRANIMIR ČOLIĆ

 9. VLASTA ĆULUM

 10.  ZLATKO DRAŠČIĆ

 11. JADRANKA GOLUBOVIĆ BATTISTELLA

 12. VLASTA GREGURIĆ

 13. MEIRA KATUŠIĆ KOVAČEVIĆ

 14. MIA KOSTELAC

 1. NADA KOSTELAC

 2. BORNA KUŠIČKA

 3.  SANJA LONČAR

 4. IVANKA MARGAN

 5. MARIJAN MARGAN

 6. MARKO MIKAŠINOVIĆ

 7. GORDANA MILETIĆ

 8. GORDANA RAFAJLOVIĆ DRAGOVIĆ

 9. SVETLANA ROSANDIĆ

 10. MARIJA ŠILOVIĆ

 11. VIŠNJA  ŠKALAMERA

 12. VELJKO VLAH

 13. MARIJA VUJNOVIĆ

 14. NEVENKA WORTMANN

 15. ANĐELKA ZATEZALO

Ovom prigodom javno smo se zahvalili uručenjem plakete Kluba dugogodišnjem  revnom članu Izvršnoga odbora gospodinu Oskaru Pavešiću.

Revija je predstavljena 10. prosinca 2008. i u Zagrebu u prostorima knjižare Profil megastore uz prisutnost zapaženog broja posjetilaca, uglavnom članova Kluba, naših sugrađana koji žive u Zagrebu.

Novogodišnji koncert za članove Kluba održan je 27. prosinca u HNK Ivana pl. Zajca u izvođenju orkestra Opere. I to je tradicija koja ispunja zadovoljstvom članove, zbližava ih, i dijelom je novogodišnjeg ugođaja.

Briga za starije članove koji borave u Domu umirovljenika na Kantridi nije ni ove godine izostala. Posjet je organizirala i vodila Mirjana Delmestre. Naveselili su se dolasku, okupili se i ugodno družili. Uručeni su im prigodni pokloni i upućene blagdanske čestitke i želje.


Ćiro Kovačić zahvaljuje na suradnji Oskaru Pavešiću.

Krajem mjeseca prosinca odazvali smo se pozivu mladih humanitaraca i organizirali prikupljanje pomoći za prognane i izbjegle stanovnike sela Strmice kraj Knina. Zaključili smo da u skoro vrijeme ponovimo sličnu akciju prikupljanja pomoći za one kojima je pomoć potrebna.

Uvođenje mlađih članova u rad neophodan je  preduvjet za nastavak rada Kluba. Nastojimo okupiti nove članove koji su voljni raditi, uključujemo ih, upoznajemo, a oni potiču nove sadržaje i ideje.

Programski utvrđena predavanja održana su prema planu, organizacijski uspješno i tematski zanimljivo. Poznati violinist Goran Končar odazvao se pozivu i održao predavanje o temi Franjo Kresnik − čovjek koji je čitao violine, 27. studenoga 2008. g. Tema zanimljiva, uspješno izložena i privukla je zapažen broj posjetilaca. Goran Končar obradovao je prisutne i glazbenim dodatkom.

29. siječnja 2009. g. Zoran Krema otvorio je ciklus putopisnih reportaža. Održao je predavanje o temi: Kalmikija – zemlja budizma i šaha. Svoje predavanje popratio je zapisima filmskom kamerom i upotpunio spoznajama i viđenjima s putovanja. Približio je mnogima nepoznate sadržaje na vrlo zanimljiv način.  

Programski su dalje uslijedili putopisni sadržaji. 26.veljače Nada Dabo, turistička voditeljica, izložila je spoznaje i svoja viđenja s putovanja Indijom − tajnovitom i raznolikom zemljom, a prof. Darko Gašparović u ožujku   svoja zapažanja za boravka u Koreji.

Organizaciju predavanja uspješno i dalje vodi Danica Sinožić Vidić. 

 6. i 7. prosinca 2008. organiziran je predblagdanski izlet u Graz. Učesnici izleta zadovoljni su profesionalnim vođenjem i ugodnim druženjem za svakog puta, pa tako i ovoga.

 Izlete organizira i o njima brine Maja Doričić Gorup, koja provodi pripreme za izlet u Italiju, za posjet i obilazak Napulja i okolnih značajnih mjesta i znamenitosti. Izleti su uvijek temeljito i pravovremeno pripremljeni, odaziv vrlo velik te su i rezultati uspješni.

 Zadaća Kluba Sušačana kao udruge građana jest da potiče programe i akcije  koje pridonose razvitku našeg grada i ugodnijem životu u njemu. Ovi sadržaji često su na dnevnom redu sastanaka Izvršnog odbora. Potaknuli pitanje obnove sušačkog kulturno-povijesnog spomenika Piramide i uređenje okruženja. Obratili smo se nadležnim ustanovama, predložili svoje viđenje i nadamo se da će ova inicijativa uspjeti. Put do rješenja dugotrajan je, ali mi smo uporni.

 Prihvatili smo i pozdravili odluku Poglavarstva grada Rijeke o osnivanju prometnog redarstva. U raspravi smo naglasili stajalište da treba ustrojiti gradsko redarstvo s mnogo širim područjem djelovanja od predloženoga, o čemu smo izvijestili nadležne i javnost.

 Izvršni odbor uključio se i podržao prijedlog projekta izgradnje podzemne garaže na Trgu braće Mažuranić, uz uvjet da površina trga bude javna površina namijenjena građanima. I dalje ćemo sudjelovati u realizaciji toga projekta.

 Tradicionalni Bal pod maskama održan je 13. veljače u Hotelu Jadran. Pripreme su bile pravovremene i temeljite, brinulo se o svim detaljima i uspjeh ove prigodne zabave bio je potpun uz ugodno druženje, veselu atmosferu, popunjena mjesta (oko 130 gostiju) i mnoštvo maski.  Za organizaciju brinule su Mirjana Delmestre i Ljerka Vukonić i zaslužile su svaku pohvalu za uloženi trud. Za bogatu tombolu zaslužni su mnogi sponzori i ovom prigodom im zahvaljujemo.


Na predstavljanju prošlog broja Sušačke revije prisutne su razveselili Mali Riječani i Morčići.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana