SUŠAČKA REVIJA broj 66/67

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Vlasta Rainer

Ovo izvješće obuhvaća aktivnosti Kluba Sušačana u razdoblju od mjeseca travnja 2009.godine do ljetnog odmora u srpnju.

Maškare, ča moru maškare...

Hotel Jadran, maskenbal, veljača 2009. godine

Broj 65 Sušačke revije predstavljen je u HKD-u 17.travnja, a kao gost večeri nastupio je Pjevački zbor liječnika–Rijeka, pod vodstvom maestra Zorana Badjuka, uz klavirsku pratnju prof.Vjere Lukšić.Izvedene su skladbe primorskog kraja.

Reviju je predstavio njen glavni urednik Alen Čemeljić., a 5.svibnja 2009. u Vili Angiolini u Opatiji također je predstavljen ovaj novi broj Sušačke revije, u okviru već tradicionalnog gostovanja Kluba Sušačana. Bio je prisutan i sad već bivši opatijski gradonačelnik Amir Muzur, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom, a prof. Irvin Lukežić predstavio je svoj tekst o Opatiji. Organizator je osigurao stručno vodstvo za razgledavanje vile, što je upotpunilo tu opatijsku večer.

Klub nastavlja redovno organiziranje izleta, na zadovoljstvo mnogobrojnih sudionika, koje priprema i vodi Maja Doričić Gorup. Tako je bilo i ovaj put u Napulju, na dvodnevnom izletu 23. travnja. Izletnici su zbog sretne okolnosti lijepog vremena imali mogućnost dodatne vožnje oko otočića Caprita. Primijećeno je da je bilo i dosta mlađih putnika, što je za rad i aktivnost Kluba u buduće jako važno,pa nas posebno veseli.

U svibnju organiziran je izlet u Istru.

Nastavljeno je održavanje putopisnih predavanja u prostorijama Kluba, koje predlaže i ostvaruje Danica Sinožić Vidić, 29. travnja gostovao je Ivo Orlić te održao predavanje-putopis pod naslovom Krstarenje svijetom, odnosno 26 mjeseci lutanja oceanima svijeta.

U svibnju predavač je bio dr. Saša Ostojić, docent pri Zavodu za biologiju i medicinsku genetiku riječkog Medicinskog fakulteta. Naslov zanimljivog predavanja bio je San o besmrtnosti – zašto starimo?...

 

NOVI ČLANOVI KLUBA SUŠAČANA

 1. MARIJA CEROVIĆ

 2. MAJA CRNOGORAC

 3. LEA CUCULIĆ

 4. IVANKA ČEPLE

 5. NEVEN DADIĆ

 6.  MARKO KURDUM

 7. SANJA LUJIĆ PIRC

 1. LJILJANA NAGLIĆ

 2. TONKA RUNTIĆ

 3. IVAN ŠARUNIĆ

 4. JASENKO ŠTIC

 5. DANICA TIHOMILIĆ

 6. SPOMENKO TOMAC

U prostoru Kluba 20.svibnja 2009. otvorena je izložba Neobične vizure Sušaka čiji je autor poznati riječki fotograf Istog Žorž. Izložbu je otvorila Daina Glavočić,čiji citat iz deplijana navodimo: ...Koliko inspirativna može biti vlastita, iako dobro poznata,okolina u kojoj se dnevno krećemo,posebice ako je pomno promatramo i ako je znamo gledati, dokazuje Istog Žorž svojim viđenjem običnih motiva Sušaka pretvorivši ih u neobične zrnom mašte i velikim iskustvom...

Klub nastoji uključiti više mlađih članova koji bi privukli svoje vršnjake, te se u tome svesrdno angažirao mladi Matko Karninčić i s velikim entuzijazmom i mladenačkom energijom 16. svibnja organizirao turnir u malom nogometu. Održan je na igralištu ispred škole Donja Vežica, sudjelovale su 4 ekipe po 7 članova, a svi sudionici bili su vrlo zadovoljni, te se očekuje da turnir postane tradicionalan.

I ove godine održana je tradicionalna Primorska večer – Pod kostanji u cvatu, ispred hotela Kontinental, na kojoj je nastupio vokalno-instrumentalni sastav BAND-BAN i čakavske pjesnikinje Zdravka Žeželić Alić i Nina Dukić.

U lipnju je, na terasi hotela Kontinental, održan promenadni koncert Gradske glazbe Trsat čime smo tako zaključili aktivnosti do ljetnog odmora.

 


Predstavljanje Sušačke revije u HKD-u na Sušaku, travanj 2009.

Pjevački zbor liječnika – Rijeka na predstavljanju Sušačke revije

Pjevački zbor liječnika – Rijeka na predstavljanju Sušačke revije

Živa atmosfera na predstavljanju Revije u Hrvatskom kulturnom domu
Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana