SUŠAČKA REVIJA broj 68

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Vlasta Rainer


Pepi Forembacher sa svojim mlađim suradnicima glazbenicima na
promociji prošlog broja Sušačke revije.


Zdravka Ćiru Kovačića na odlasku s dužnosti predsjednika Kluba Sušačana pozdravio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Ovo izvješće o radu i aktivnostima  Kluba obuhvaća razdoblje od mjeseca rujna do konca 2009.godine. S obzirom na ljetnu stanku i godišnje odmore,aktivnosti Kluba  tijekom ljetnih mjeseci nije bilo, te je rad nastavljen u rujnu, predstavljanjem novog, 66/67, broja časopisa Sušačka revija 18.rujna 2009. u HKD-u na Sušaku.

Reviju je predstavio njen glavni urednik Alen Čemeljić.

Istoga je dana održana Izvanredna skupština Kluba Sušačana, na kojoj je sudjelovalo oko 250 članova. Na sjednici je izabran novi predsjednik, jer je dosadašnji, gospodin Zdravko-Ćiro Kovačić, već prošle 2008. godine najavio povlačenje s te dužnosti, te zamolio da se najkasnije do kraja 2009. izabere novi predsjednik u cilju podmlađivanja rukovodstva i davanja novih poticaja za daljnje djelovanje Kluba. Gospodin Ćiro Kovačić osvrnuo se na dosadašnji 17-godišnji rad i postojanja Kluba, te zahvalio svima koji su na razne načine doprinijeli njegovu radu i ugledu. Predsjedavajući Skupštine Jakov Karmelić zahvalio je gospodinu Kovačiću za vođenje, iznimnu predanost i doprinos te mu uručio plaketu.

U ime Izvršnog odbora Zdravko Ćiro Kovačić dao je prijedlog za izbor Tamare Morić za predsjednicu Kluba Sušačana, koju je Skupština jednoglasno prihvatila.

NOVI ČLANOVI
KLUBA SUŠAČANA

1.   Ivor Hreljanović
2.   Zdravka Juričić
3.   Nada Džida
4.   Gojko Džida
5.   Damir Konestra
6.   Ante Lovrić
7.   Gorjana Lovrić
8.   Luca Kukuljan
9.   Oleg Mandić
10. Duška Mandić
11. Franjka Ivanac

Ćiro Kovačić izabran je jednoglasno za Doživotnog počasnog predsjednika Kluba Sušačana.


Ćiro Kovačić predaje dužnost Tamari Morić, novoj predsjednici Kluba Sušačana.

Obzirom da je Mirjana Marinić zbog zauzetosti podnijela ostavku na dužnost predsjednice Izvršnog odbora kluba, na tu dužnost imenovana je gospođa Aristea Bradičić Skomeršić.

Gospođa Maja Doričić Gorup nastavlja organiziranje izleta, pa je tako 25. rujna realiziran izlet u Sarajevo, na sveopće zadovoljstvo svih sudionika.

16. listopada organiziran je izlet u Mali Lošinj, gdje je također predstavljena Sušačka Revija.

Kako bi se osigurao kontinuitet akcije Upoznajmo svoj grad, 5. listopada je uz stručno vodstvo Igora Žica, ostvaren posjet HNK-u i razgledavanje svečanog zastora te dijela oko Kazališta, poslovne zone s paviljonima oko tržnice.

14. listopada u prostorijama Kluba postavljena je izložba-digitalnih fotografija autorice Helge Paškvan.

Nastavilo se i s redovnim predavanjima, 29.listopada – prof. Željko Bartulović, održao je vrlo uspješno predavanje: Obljetnice  proglašenja Rijeke i Sušaka gradovima.

Primorske večeri su tradicionalna aktivnost Kluba,a najviše zahvaljujući svesrdnom angažiranju čakavske pjesnikinje Zdravke Žeželić Alić koja osmišlja i brine o svim pojedinostima, te joj i ovaj put srdačno zahvaljujemo.

 
Prodaja
Sušačke revije


Članovi Kluba Sušačana dobro se zabavljaju na predstavljanju Sušačke revije

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana