SUŠAČKA REVIJA broj 69

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Vlasta Rainer

Na predstavljanju Sušačke revije

- Aktivnosti Kluba odvijale su se prema definiranom planu i programu, pa je u studenom postavljena izložba mozaika pod nazivom KAMENE SLIKE, mladog, ali već afirmiranog  likovnog umjetnika sa Sušaka MATKA KEZELE, koja je privukla značajan broj posjetitelja.

- Predstavljanje Revije br. 68 u HKD na Sušaku održano je 4. prosinca 2009. U glazbenom dijelu promocije nastupio je DAMIR HALILIĆ HAL, koji je izvanrednim muziciranjem osobito doprinio cjelokupnom ozračju predstavljanja Revije.

S namjerom promidžbe našeg časopisa gostovalo se na sajmu knjiga u Puli, održanom od 4.-13. prosinca 2009., te u Zagrebu 9.prosinca u prostorijama knjižare Profil Megastore.

- U okviru ciklusa predavanja koje organizira Klub Sušačana, dr. sc. SNJEŽANA PRIJIĆ-SAMARŽIJA održala je 10. prosinca 2009. predavanje pod nazivom ZNANSTVENI NAPREDAK, DRUŠTVENE POSLJEDICE I ETIČKE DILEME.

Predavanje je bilo vrlo kvalitetno, način izlaganja moderan, popraćen projekcijama, a tema o znanstvenom napretku aktualna.

- ZORAN SKALA, viši savjetnik za razvojne poslove i ekologiju, 28.siječnja 2010. održao je zanimljivo i aktualno predavanje: GOSPODARSKA KRIZA JE TEŠKA, ALI BI KLIMATSKA MOGLA BITI PUNO TEŽA i pokušao definirati kako se na lokalnoj razini možemo nositi s ovim krizama.

- Aktivnosti izleta

MAJA DORIČIĆ GORUP nastavlja s organizacijom već uobičajeno vrlo uspješnih izleta.

Tako se 5-6. prosinca putovalo u UDINE, a 27. veljače 2010. na jednodnevni izlet u Istru –Izlet za svako godišnje doba, u sklopu kojeg su posjećeni Vodnjan, Sv.Foška, Pula, Bale, Jama Festinsko kraljevstvo i Barban.

NOVI ČLANOVI
KLUBA SUŠAČANA

Bruno Abram
Berto Črnja
Ana Marija Devčić Vinković
Ivan Ivošić
Miroslava Jelačin
Vjekoslav Kučan
Nediljka Surać
Sandra Valković
Zlatko Valković

- Klub osobitu pažnju posvećuje svojim umirovljenicima, pa su tako i ove godine, 18. prosinca 2009. u posjetu Domu Kantrida bila nekolicina članova Izvršnog odbora. Koliko je značajna i humana ova gesta, te kako stariji članovi koji su sada smješteni u Domu to doživljavaju, najbolje se vidi iz zahvale koju u cijelosti navodimo:

KLUBU SUŠAČANA I PRIJATELJIMA SUŠAKA,

VRLO SMO ZAHVALNI KLUBU I PRIJATELJIMA JER NAS NISU ZABORAVILI.

POSEBNA HVALA GĐI MIRJANI DELMESTRE I GĐI LJERKI VUKONIĆ, KOJE SU

NAS POSJETILE I OBRADOVALE DAROVIMA, DONIJEVŠI IH U DOM UMIROVLJENIKA KANTRIDA I DOM VITA NOVA MARINIĆI, A POVODOM BOŽIĆA I NOVE GODINE. LIJEP JE OSJEĆAJ ZNATI, DA PREMDA SMO U TREĆOJ ŽIVOTNOJ DOBI, JOŠ UVIJEK MISLITE NA NAS I DA NISMO ZABORAVLJENI.

ŽELIMO VAM MNOGO USPJEHA U RADU I DALJNJEM DRUŽENJU.

ZAHVALNI SUŠAČANI.

- I ove je godine, 23. prosinca 2009., u HNK Ivana pl. Zajca održan za članove Kluba Božićni koncert, a tradicionalni MASKIRANI BAL u hotelu Jadran 12. veljače 2010., s već uobičajeno bogatom tombolom, velikim odazivom i maštovitim maskama.

 
 
Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana