SUŠAČKA REVIJA broj 77

 


klub sušačana

IZVJEŠTAJ O RADU KLUBA

Vlasta Rainer

Mjesec prosinac i kraj protekle 2011. godine obilježen je predstavljanjem 76. broja Sušačke revije u HKD-u na Sušaku, 9. prosinca 2011., a kao gosti nastupale su Prve riječke mažoretkinje. Njihov mladenački polet i profesionalna uvježbanost te izbor programa ostavili su odličan dojam, koji je upotpunio radosno raspoloženje za te predblagdanske dane. Mogli smo također na naše zadovoljstvo ustanoviti da je ovaj put posjećenost na promociji bila bolja od prethodne.

Revija je predstavljena u Zagrebu 14. prosinca u knjižari Profil megastore. Uvijek je zadovoljstvo vidjeti neke članove koji žive u Zagrebu i rado dođu na taj susret.

Kraj godine obilježilo je i nesmanjeno zanimanje za izlete, pa se tako vrlo uspješno kao i dosad, organizacijom Maje Doričić Gorup, putovalo u Italiju – u Treviso, Castel Franco i Vittorio Veneto. Dojam je bio izvrstan, mnogo novih saznanja uz odlične vodiče, a lijepo vrijeme upotpunilo je zadovoljstvo izletom.

U prosincu, također, redovito posjećujemo naše članove smještene u domovima umirovljenika, koji nas svaki put dočekuju radosna i otvorena srca, s toplinom i zahvalnošću. Naši članovi donose u prostorije Kluba poklon-pakete za tu namjenu, a u posjet domovima Vita nova i Kantrida otišli su Mirjana Delmestre, Ljerka Vukonić, Jasminka Zec i Spomenko Tomac.

NOVI ČLANOVI
KLUBA SUŠAČANA

            Vjera Ambrožić
            Vedrana Butorac
            Vladimir Cuculić
            Marijana Cuculić
            Ivanka Huserik
            Aleksandar Huserik
            Konstantin Seršić
            Igor Štrucelj
            Tatjana Švalba
            Berislav Švalba
            Mirna Tićac
            Irvin Rožmanić
            Sonja Tomljenović
            Stanislav Valić
           Antica Winkler

Kraj protekle 2011. godine obilježen je tradicionalnim Novogodišnjim koncertom u Kazalištu Ivana pl. Zajca, 28. prosinca 2011., koji svake godine uspješno organiziramo u suradnji s Kazalištem, na zadovoljstvo mnogobrojnih članova Kluba koji su redoviti posjetioci tih koncerata.

U siječnju pozornost članova i javnosti privuklo je predavanje INDUSTRIJSKA BAŠTINA, dipl. ek. Miljenka Smokvine, samostalnog  istraživača kulturne baštine.

Predavanja su održana i u veljači. Predavači su bili Vlatko Ignatoski i Senka Tomljenović Manestar iz Udruge Obala naših unuka. Udruga Obala naših unuka pokrenula je videosnimanje istočne obale Jadrana s ciljem dokumentiranja postojećeg stanja. "To je poruka kroz prostor i vrijeme, našim unucima šaljemo poruku kakvu obalu posuđujemo od njih", rečeno je na projekciji JADRANSKA OBALA UZ SNIMKE SUŠAKA S MORA. Pratili smo i ekološko-umjetničku akciju ove udruge na otoku Unije 2011. godine.

U veljači smo nastavili s programom izleta, te je naša Maja ponovno uspješno osmislila izlet u Grado i Akvileju i razgled uz pratnju turističkog vodiča. Antička AQUILEIA, NAJVAŽNIJE JE ARHEOLOŠKO NALAZIŠTE SJEVERNE Italije. Iskopine i patrijarhalna bazilika uvršteni su u Unescov popis mjesta svjetske baštine u Evropi.

I Grado, nekoć ribarsko, a danas turističko naselje, čuva svoju prošlost (bazilika Sv. Eufemija, bazilika Santa Maria delle Grazie), te je odaziv bio iznimno velik.

Nažalost, ove smo godine po prvi put prekinuli, također do sada uspješnu, organizaciju tradicionalnog Maskiranog bala u hotelu Jadran. Izostao je veći odaziv članova, te se maskirani ples nije mogao održati. Nadamo se da će se ipak sljedeće godine ponovno pokazati dovoljan interes naših članova i da tako ova godina neće istodobno značiti konačni prekid te nama tako drage i vesele tradicije.

Na zadovoljstvo uprave i članova, uspjeli smo definirati i izgled naše webske stranice, te je upotpuniti i osuvremeniti na zadovoljstvo korisnika, što će, nadamo se, doprinijeti većoj informiranosti i popularnosti među svim članovima.

U ovoj 2012. godini Klub slavi 20. godišnjicu postojanja, osnutka i rada i želimo taj značajan jubilej obilježiti na SVEČANOJ AKADEMIJI u mjesecu travnju. Donijeli smo plan obilježavanja te su članovi Kluba dobili i prihvatili zaduženja kako bismo što uspješnije i temeljitije predstavili Klub,ljude koji su ga činili, a čine ga i danas, njihov san koji se realizirao tako uspješno da svi s ponosom možemo reći da pripadamo Klubu Sušačana.

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana