SUŠAČKA REVIJA broj 80

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Vlasta Rainer

Nakon odmora i ljetne stanke, nastavila se naša aktivnost, te smo u mjesecu rujnu – 14. rujna 2012. – u HKD-u na Sušaku održali planiranu i najavljenu 11. Izbornu skupštinu Kluba Sušačana, te predstavili novi 78/79 broj Sušačke revije.

           Skupštini i promociji prisustvovalo je oko 150 članova.

Predsjednica Kluba Sušačana Tamara Morić podsjetila je da smo u travnju ove godine svečano obilježili 20-tu obljetnicu osnutka i rada Kluba, te da će se već slijedeće 2013.g. navršiti punih 20 godina kontinuiranog izlaženja Sušačke revije.

Izvješće o radu Izvršnog odbora u proteklom mandatu podnijela je Mirjana Marinić. Osvrnula se na rad i djelovanje Izvršnog odbora u periodu od protekle Izborne skupštine održane 10. rujna 2010. g. do danas kroz održane 72 radne sjednice, nabrojivši sve aktivnosti; izdavanje Sušačke revije, organizirane priredbe, koncerte, zabave, predavanja, izložbe, izlete.

Sve aktivnosti bilo je moguće ostvariti zahvaljujući financijskoj potpori koju su pružili: Ministarstvo kulture, Grad Rijeka, Županija Primorsko-goranska i veliki broj sponzora i donatora kojima se  zahvalila na podršci.

        Spomenko Tomac podnio je izvještaj o prihodima i rashodima za 2010. i 2011. kojeg je pripremila gđa Aristea Bradičić Skomeršić. Mirjana Kezele podnijela je izvještaj Nadzornog odbora. Predsjedavajući Radnog predsjedništva, Jakov Karmelić, predložio je da predsjednica Kluba i dalje bude gospođa Tamara Morić, što je pozdravljeno pljeskom prisutnih, te je jednoglasno opet imenovana za predsjednicu Kluba Sušačana.

Jednoglasno je prihvaćen sastav i Izvršnog odbora:

NOVI ČLANOVI
KLUBA SUŠAČANA

Dean Baki
Mladen Ban
Dunja Barba
Tomislav Furlan
Iva Gašparović
Tafe Imeraj
Tomislav Knežević
Nataša Kovač
Maja Stipaničev
Jelena Milas
Mirjana Perušić
Ćana Pilić
Kate Popić
Ljiljana Rukonić
Dušanka Saršon Tadej
Dunja Serdinšek
Zlatka Splait
Ana Stipaničev
Liliana Šepić
Željko Ševerdija
Paul Šimunović
Irena Tomažin
Senka Tomljanović Manestar
Jadranko Županović

1. Aristea Bradičić Skomeršić

2. Vlasta Ćulum

3. Mirjana Delmestre

4.  Maja Despot

5.  Maja Doričić Gorup

6.  Iva Gašparović

7.  Nenad Gudac

8.  Jakov Karmelić

9.  Matko Karninčić

10. Mirjana Marinić

11. Margita Mastrović

12. Ljiljana Mihajlović

13. Andrijana Buki Mihaljević

14. Borna Mikšić

15. Zora Muvrin

16. Vlasta Rainer

17. Spomenko Tomac

18. Ljerka Vukonić

19. Jasminka Zec

20. Zdravka Žeželić Alić

 

Isto tako imenovani su članovi Nadzornog odbora:

1. Smilja Bosnić

2. Daina Glavočić

3. Mirjana Kezele

 Nakon što je radni dio završen, glavni urednik Revije Alen Čemeljić  je predstavio Sušačku reviju broj 78/79.

Našu Skupštinu i predstavljanje Revije ovaj put je uveličao muzičkim programom izvanredni Kvartet Veljak, vrhunskim izvođenjem 4 kompozicije: Valcer proljetni zvuci - J.Strauss, Mađarski ples - J.Brams, Bijeg - treći stavak suite Uspomene (Valter Veljak), te Minor swing-S.Graphelly.

Iako je priprema i održavanje izborne skupštine i predstavljanje novog broja Revije u HKD-u na Sušaku bilo glavna aktivnost koja je zahtijevala najviše priprema, nismo zanemarili ni ostale uobičajene akcije, a naročito izlete:

Prelijepa jesen sa iako s nešto kišnih razdoblja, ipak potiče izletnički duh, koji našim članovima nikada ne manjka, i redovito se oduševljeno odazivaju na sve izlete koje organizira Maja Doričić-Gorup, uvijek nastojeći ostvariti maksimum iz određene destinacije i trenutka. Tako je rujanski izlet u susjednu Austriju, Čarolija austrijskih jezera, obuhvatio mjesta Bad Ausse, jezero Wolfgangsee, gradiće St. Gilgen, (mjesto gdje je Mozart često boravio i gdje se nalazi kuća njegove majke), lječilište Bad Ischl, Halstadt, jezera Mondsee, Traunsee, gradić Gmunden (nekadašnje središte trgovine soli, a danas mjesto poznato po izradi keramike). Doživjeli smo toliko povijesnih i kulturnih ljepota, te je i ovaj izlet sudionike oduševio i obogatio novim saznanjima i doživljajima.

U listopadu je organiziran izlet u obližnji čabarski kraj – Gerovo/Zamost. Bili smo na izvoru rijeke Gerovčice i posjetili najstariji mlin, Plešce.

Razgledalo se etnografsku zbirku Palčeva Šiša, a u Čabru dvorac Zrinski s etnografskom zbirkom, izložbom oružja te ostavštinom slikara Ivana Večenaja. U nastavku izleta predviđen je obilazak Tršća. Pokazalo se i ovaj put koliko predivnih  zanimljivih predjela nailazimo u našem kraju i Gorskom Kotaru.

Koncem godine, tj. početkom prosinca, planiran je izlet u predivne talijanske gradove: Bologna (evropski sveučilišni grad, prijestolnica pokrajine Emilia Romagna) i Forli (glavni grad istoimene pokrajine u oblasti Emilia Romagna, sa crkvom San Mercuriale, utvrđenom palačom Rocca di Ravaldino, vijećnicom...)

Možemo ustvrditi i da se bogatila aktivnost Kluba, uz dosadašnju plesnu radionicu petkom, početkom listopada u prostorijama Kluba započeo je tečaj engleskog jezika. Tečaj će se održavati jednom tjedno (srijedom) pod vodstvom Sanje Lujić Pirc, profesorice hrvatskog i engleskog jezika.

Krajem godine, kao i uvijek, uoči Dana mrtvih sjećamo se naših članova koji više nisu među nama, te smo posjetili njihova posljednja prebivališta da ih okitimo cvijetom i posvetimo trenutak u tišini i toplom sjećanju na njih.

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana