SUŠAČKA REVIJA broj 84

 


vijesti iz prošlosti

VIJESTI IZ PROŠLOSTI

Saša Dmitrović

1941

RĐAVO VRIJEME OMETA OPERACIJE NA GRČKO-ALBANSKOM  RATIŠTU

A t e n a, 25 II. — Grčka vrhovna komanda javlja, da su velike kiše i magle onemogućile tokom jučerašnjeg dana veće operacije. Britanska i grčka avijacija bombardirala je jednu kolonu bornih kola koja je bila na putu za frontu. Isto tako su uspješno bombardirane neprijateljske pozicije u dolini Škumbe i kod Elbasana u koja je neprijatelj doveo pojačanja. U predjelu Vojuše bila je aktivna artiljerija. Kod Ostrvice zauzeli su naši istaknuti odredi jednu vrlo važnu visoko ležeću poziciju. U zračnim borbama nad Albanijom oboreno je jučer ukupno 5 neprijateljskih avijona.

Rim, 25 II. — Stefani javlja: Talijanski avijoni bombardirali su koncentraciju neprijateljskih četa, kod Lerine. 3 talijanska avijona nisu se vratila u svoje baze. U zračnoj borbi kod Klisure oboreno je 5 neprijateljskih avijona.

Berlin, 25 II. — DNB javlja, da je akcijom njemačkih podmornica avijacije tokom prošlog tjedna potopljeno 192.300 tona neprijateljskih trgovačkih brodova. U posljednjih 24 sata potopljeno je daljnjih oko 25.000 tona. Većina ovih brodova potopljena je iako su plovili u konvojima.

London, 25 II. — Reuter javlja, da se s mjerodavne engleske strane najodlučnije demantira vijest DNB o navodnom potapljanju engleskih trgovačkih brodova posljednjih dana u navodnoj ukupnoj tonaži od 217.000 tona. Reuter primjećuje, da će biti, kao i uvijek, objelodanjene točne cifre.

B e r l i n, 25 n. — DNB javlja, da je dalekometno topništvo svojom vatrom onemogućilo prelaz Kanala jednom konvoju engleskih trgovačkih brodova. Konvoj se morao vratiti.

Aden, 25 II. — Zapovjedništvo britanskih vojnih snaga javlja, da su engleski avijoni jučer bombardirali Adis Abebu. Na aerodromu kod Adis Abebe zapaljeni su hangari.

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana