SUŠAČKA REVIJA broj 84

 


ples

RIJEKA KAO INSPIRACIJA

Doris Žiković

Život i profesionalna karijera poznate i priznate riječke plesačice i koreografkinje Ivone Brnelić vrlo su dojmljivi i uzbudljivi. Kao što najčešće biva s ljepoticama koje ponesu lentu najljepših u državi, popularnost uglavnom traje tek jedno ljeto. No to nije bio slučaj s Riječankom koja je tu laskavu titulu ponijela kao posljednja predstavnica Jugoslavije, sada već davne 1990. godine. Razlog tome je zato što Ivona Brnelić nije samo jedno lijepo lice u nizu već vrlo pametna i sposobna žena. Ova vrhunska plesna umjetnica iza sebe ima iznimno uspješnu međunarodnu karijeru.

Kada osamnaestogodišnjakinja postane najljepša djevojka u državi, neizbježno je da joj se dotadašnje preokupacije potpuno promijene. No, Ivona Brnelić je već tada naslućivala da će joj lenta najljepše biti od velike koristi na putu kojeg je zamislila.

Na čovjeku je da stvori sebi nove mogućnosti. Prilika ima uvijek, samo je pitanje primjećujete li ih. Nikakav događaj u životu vam neće servirati gotovu priliku. Kad sam došla u London na izbor za Miss svijeta, prepoznala sam mogućnost da tamo ostanem i školujem se. Osjetila sam da je to moj odabir i to mi je dalo hrabrosti za put u nepoznato, prisjeća se Ivona. Već tada je željela iskočiti iz prosječnosti i na vrijeme je shvatila da nema privilegija te da mora pronalaziti rješenja za ostvarenje zacrtanog cilja.

Direktorica ustanove Laine Theatre Collega u Engleskoj, Betty Laine, u kojoj se Ivona školovala, prepoznala je njezinu borbenost, koja joj se posebno svidjela. Dodjelom stipendije zauvijek joj je promijenila život, na čemu joj je Ivona neizmjerno zahvalna. Ivona je bila vješta i uporna, i nije olako shvaćala treninge i obveze. U njezinoj blizini u britanskoj metropoli nije bilo nikoga tko bi je podsjećao na dnevni raspored. Sve je postigla sama. Tako je u Londonu završila koledž kazališnih umjetnosti Laine Theatre Arts, a nakon školovanja počela je raditi u Londonu kao plesačica, kasnije i kao koreografkinja. U karijeri je radila s planetarno popularnim estradnim zvijezdama, između ostalih s Destiny's Child, Cher, Usherom, Sealom, Gwen Stefani, Spice Girls i Rickyjem Martinom.
.......

 

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana