SUŠAČKA REVIJA broj 89/90

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU KLUBA

Vlasta Rainer

Najvažnije aktivnosti Kluba Sušačana krajem godine odvijale su se oko pripreme i provođenja Izborne skupštine i predstavljanja novog dvobroja Sušačke revije 87/88 u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Predsjednica Kluba Sušačana Tamara Morić pozdravila je prisutne i zahvalila za odaziv na, 12. po redu, Izbornu skupštinu. Najavila je program koji će se održati nakon službenog dijela ‒ promociju drugog ovogodišnjeg dvobroja 87/88 Sušačke revije i umjetnički dio programa u kojem nastupaju mladi riječki muzičari i plesači (bez naknade).

Osvrnuvši se na protekli mandat konstatirala je da smo najviše vremena potrošili u pokušajima zatvaranja financijske konstrukcije za održanje klupskih aktivnosti i očuvanje naklade Sušačke revije. Ativnosti Kluba realiziraju se zahvaljujući financijskim potporama iz budžeta Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke te sponzora i donatora koji u različitim oblicima pomažu rad Kluba, pa je svima u ime Izvršnog odbora zahvalila na podršci.

Nakon nastupa Ante Mamule, polaznika IV. razreda Muzičke škole Ivan Matetić Ronjgov, predsjednica Tamara Morić otvorila je Izbornu skupštinu na kojoj se, sukladno odredbama Statuta, bira predsjednik Kluba te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora u narednom dvogodišnjem mandatu.

Prihvaćen je prijedlog Radnog predsjedništva u sastavu:

1.    Nenad Gudac – u svojstvu predsjedavajućeg
2.
    Vlasta Rainer – član
3.
    Maja Despot – član
4.
    Borna Mikšić – član
5.
    Eugen Vučetić – član

 Dnevni red 

1.    Izbor organa Skupštine
2.
    Izvješće o radu Izvršnog odbora Kluba Sušačana
3.
    Financijsko izvješće
4.
    Izvještaj Nadzornog odbora
5.
    Rasprava po izvještajima
6.
    Usvajanje Izvještaja
7.
    Razrješnica predsjednici, Izvršnom odboru i Nadzornom odboru
8.
    Izbor predsjednika – prijedlog
9.
    Izbor organa Kluba – I.O. i N.O. – prijedlog

 Izvješće o radu Izvršnog odbora u proteklom mandatu podnijela je Mirjana Marinić (pripredila ga je Tamara Morić). Osvrnula se na rad i djelovanje Izvršnog odbora u periodu od protekle Izborne skupštine, održane 14. rujna 2012., napomenuvši da su održane 84 sjednice. Brojne aktivnosti kojima se Klub bavi moguće je realizirati zahvaljujući financijskim potporama, nažalost, te su potpore svake godine sve manje, pa je protekli mandat obilježen velikim naporima u prikupljanju potrebnih financijskih sredstava za održanje Kluba i njegovih aktivnosti.

Vrlo važan događaj u proteklom mandatu bilo je obilježavanje 20. obljetnice kontinuiranog izlaženja Sušačke revije. U 2014. godini, zbog znatno umanjenih budžetskih sredstava za program izdavanja Sušačke revije, smanjen je izdavački ciklus na dva godišnja izdanja, dakle na dva dvobroja.

Spomenko Tomac podnio je izvještaj o prihodima i rashodima za 2012. i 2013. godinu kojeg je pripremila Aristea Bradičić Skomeršić, a Daina Glavočić podnijela je izvještaj Nadzornog odbora.

Skupština je jednoglasno ponovno imenovala Tamaru Morić za predsjednicu Kluba Sušačana.

Predloženi su i izabrani sljedeći članovi za Izvršni odbor:

1.  Aristea Bradičić Skomeršić
2.  Vlasta Ćulum
3.  Mirjana Delmestre
4.  Maja Despot
5.  Maja Doričić Gorup
6.  Iva Gašparović
7.  Nenad Gudac
8.  Jakov Karmelić
9. Mirjana Marinić
10. Ljiljana Mihajlović
11. Andrijana Mihaljević
12. Borna Mikšić
13. Vlasta Rainer
14. Spomenko Tomac
15. Ljerka Vukonić
16. Jasminka Zec

 Predloženi su i izabrani sljedeći članovi za Nadzorni odbor:

1.    Daina Glavočić
2.
    Mirjana Kezele
3.
    Zora Muvrin

 Nakon završenog službenog dijela Skupštine, Alen Čemeljić, glavni urednik, predstavio je novi dvobroj Sušačke revije, 87/88.

U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi Športskog plesnog kluba Dancer iz Rijeke. Nenad Gudac zahvalio je svim sudionicima programa, najavio daljnje aktivnosti Kluba Sušačana te pozvao prisutne na druženje u prostorijama Kluba.

Klub Sušačana, unatoč poteškoćama nastavlja dijelom aktivnosti.

U prostorijama Kluba otvorena je izložba umjetnice Sandy Uran, pod nazivom Crno i bijelo, o čijim je radovima govorio prof. Theodor de Canziani Jakšić.

Izložba fotografija Svjetlo i mali skriveni svjetovi prirode otvorena je u prostorijama Kluba 26. veljače 2015. u suradnji s javnom ustanovom Priroda. Priređena je izložba nekoliko vrsnih fotografa kojima je svjetlo glavni saveznik u razotkrivanju neobjašnjivih tajni i ljepota prirode. Prikazani su motivi malih bića – inače uglavnom skrivenih od očiju običnog prolaznika – koji obasjani zrakama svjetlosti odjednom zabljesnu i razotkriju se fotografu u punoj ljepoti. Snimljeni su na lokacijama od Liburnije preko Kastavštine, Obruča, Kamenjaka... do Gorskog kotara i Velebita.

Također je nastavljena aktivnost organizacije izleta. Naša Maja i dalje pronalazi odredišta u kojima članovi uživaju. Tako je u prosincu 2014. organiziran izlet u Ljubljanu, Bled i Klagenfurt, a zatim u ožujku ove godine izlet u Rogašku Slatinu, poznato međunarodno lječilište u susjednoj Sloveniji, a u ove lijepe proljetne dane izlet u Nin, Zadar, Šibenik, Trogir i Nacionalni park „Krka“.

I napose – aktivnosti se usmjeravaju na već sljedeći dvobroj Revije i novo druženje s dragim članovima Kluba.

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana