SUŠAČKA REVIJA broj 97/98

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU KLUBA

Vlasta Rainer

U periodu od konca 2016. do travnja 2017. godine

22. prosinca, sada već protekle, 2016. godine održana je 13. Izborna skupština Kluba Sušačana i predstavljanje Revije (dvobroj 95/96) u HKD-u na Sušaku. Predsjednica Tamara Morić pozdravila je srdačno sve nazočne i s nekoliko riječi osvrnula se na rad Kluba u proteklom periodu.

Na početku našeg susreta nastupio je Domagoj Dobrila, mladi muzičar koji je na harmonici izveo klasične kompozicije: S. Voytenko Revelation, F. Angelis: Impasse, R. Galliano: French touch. Domagoj pohađa 4. razred gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci, smjer matematika-informatika, a muzičko obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Osim brojnih nastupa u matičnoj školi te u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja sudjelovao je na mnogim regionalnim i državnim natjecanjima na kojima je redovito osvajao prve i druge nagrade kao solist, u klasi profesora Josipa Nemeta, ali i u komornim sastavima, u klasi profesorice Mije Ćojbašić. Od dobivenih nagrada posebno ističe osvajanje II. nagrade na međunarodnom susretu harmonikaša u  Puli 2013. godine. Domagoj nam je zaista dočarao harmoniku u klasičnoj glazbi kao instrument raskošnog zvuka i velikih mogućnosti. Poželimo mu puno uspjeha u njegovom daljnjem razvoju i nastupima.

Predsjednica Tamara Morić predložila je radno predsjedništvo u sastavu: predsjednik Nenad Gudac, članovi Vlasta Rainer, Andrijana Buki Mihaljević, Spomenko Tomac i Jasminka Zec, zapisničar Dijana Morić, ovjerovitelji Nenad Gudac, Jasminka Zec i Spomenko Tomac. Mirjana Marinić podnijela je Izvješće o radu Izvršnog odbora Kluba u razdoblju od prošle Izborne skupštine krajem 2016. godine, financijsko izviješće podnio je Spomenko Tomac, izvještaj Nadzornog odbora Dajna Glavočić, te su nakon rasprave usvojeni. Sljedeća točka dnevnog reda bila je razrješnica predsjednici, Izvršnom odboru i Nadzornom odboru. U ime Izvršnog odbora Kluba Sušačana Nenad Gudac predlaže za predsjednicu u novom dvogodišnjem mandatu Tamaru Morić, što je jednoglasno prihvaćeno, kai i prijedlog članova Izvršnog odbora: Aristea Bradičić Skomeršić, Vlasta Ćulum, Mirjana Delmestre, Maja Despot, Maja Doričić Gorup, Nenad Gudac, Jakov Karmelić, Sanja Lujić Pirc, Mirjana Marinić, Ljiljana Mihajlović, Andrijana Buki Mihaljević, Vlasta Rainer, Spomenko Tomac, Ljerka Vukonić, Jasminka Zec, Tamara Brnelić i Miljenko Smokvina. Prijedlog je prihvaćen, također i prijedlog sastava članova Nadzornog odbora: Daina Glavočić, Mirjana Kezele i Nada Komadina. Time je izborna skupština zaključena.

Nakon službenog dijela nastupili su članovi Športskog plesnog društva Dancer iz Rijeke, osnovnoškolci Darian Sergo i Elena Kenda, koji su već naši stari znanci, vrijedno treniraju standardne i latinoameričke plesove te često odlaze na plesna natjecanja s kojih se vraćaju s prestižnim nagradama za svoju plesačku skupinu. Izveli su dio svog repertoara Midnight tango, Daddy, a na kraju Mi primera samba i Men wanted, te su nagrađeni iskrenim pljeskom za svoj trud i doprinos ovoj našoj manifestaciji.

Alen Čemeljić, glavni urednik Sušačke revije predstavio je novi dvobroj 95/96. Približavamo se, eto, i stotom broju, na što zaista možemo biti ponosni. Nakon prezentacije časopisa u programu je nastupila učenica 1. razreda gimnazije Andrije Ljudevita Adamića, koju smo također već upoznali. Unuka je naših članova Buki i Tomija Mihaljević, a zove s Lea Ferari. Ova nadarena djevojka bavi se recitiranjem, glumom i atletikom, piše čakavsku poeziju i dobija nagrade na različitim natjecanjima. Za ovu večer izabrala je 3 recitacije Drage Gervaisa i to: Tri kralja, Tri nonice i Oblačić.

Nakon plesnog para koji su zaključili ovu večerašnju priredbu, Nenad Gudac je pozvao sve prisutne da se pridruže domjenku u prostorijama Kluba.

Od ostalih aktivnosti izdvajamo postavljanje izložbe fotografija naše članice Tamare Brnelić, naslovljene Volim grad koji teče, s kojom je podijelila svoj osobni doživljaj grada i kako sama kaže u deplijanu... To je grad stvaranja, grad u kojem se nastanjuje trajno, ali i grad kroz koji se samo prolazi. Podjednako ga čine i mladi i stari, domaći, doseljenici, turisti, kućni ljubimci, galebovi i golubovi. Upravo je zbog toga osjećaja pripadnosti u Rijeci lako živjeti.

Tamara Brnelić je rođena u Rijeci 1967. godine, zbog posla u turizmu provodi mnogo vremena u inozemstvu, ali uvijek se vraća u rodni kraj. Ljubav prema fotografiji rodila se 2013. g. te ubrzo kupuje svoj prvi digitalni fotoaparat, polazi na tečaj fotografije i u istraživanje fotografskog značaja. Sudjelovala je na dvadesetak skupnih izložbi, aktivna je na međunarodnim i domaćim fotografskim portalima. Vodi svoju stranicu Primorske poneštrice – foto priča na fejsu na kojoj se mogu naći fotografije ovog kraja.

U  proljetnim mjesecima - organizirani su planirani izleti u Karlovac, razgled uz stručno vodstvo izložbenog postava Slatkovodnog akvarija JU Aquatica u Karlovcu i postav izložbe Dimitrije Popović - retrospektiva 1966-2016. u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu. U pripremi je također i izlet u Novi Sad, Suboticu i Sombor koncem travnja.

Budući da se u travnju približava značajna obljetnica - 25 godina osnutka Kluba, članovi i svi simpatizeri svoje će snage i ideje usmjeriti na osmišljavanje adekvatnog obilježavanja ovog jubiljela, na koji zaista možemo bioti ponosni.

Rijeka, 8. travnja 2017.

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana